HTML

Brazil parti?

Hat ilyen volna Brazilia.. az en szemuvegemen at =)

Friss topikok

Linkblog

Templomos kirandulas

2008.09.23. 01:27 kiszsiraf

Hat udvozlegytek.

Orulok, hogy vegre idejutottam, mert ma korulbelul 11 ora ota ulok a gep elott, msnezek, pakolaszoma kepeket idaoda, megnezek ezt is azt is, es igencsak elszallt az ido mert most este het ora van..

Szoval a hetvege. Nem is, mert eloszor a penteki Rio. Reggel Emma hamarabb ideert, minthogy a szuleim felebredtek volna, szoval meg vartunk rajuk kicsit, de ok nem nagyon siettek, mondvan hogy a bank Rioban csak 10kor nyit, az elott nekunk nem erdemes odaerni.. De kiderult, h Emmanak meg hianyzik egy papirja az iskolabol, es azert is elmentunk, kb egy orat szaroltak vele, mire vegre minden stimmelt.. Rioba kb. haromnegyed 11re ertunk, a rendorseg, ahol a szemelyi igazolvanyainkat csinaltattuk a repteren van.. a lenyeg annyi, hogy 11tol delutan negy oraig vartunk a rendorsegen, ezalatt osszebaratkoztunk a szemelyzettel, a repter masik vegen levo bankba szaladgaltunk befizetni a penzt az igazolvanyra, ujjlenyomatot adtunk, elmagyaraztuk a buta kover bacsinak, hogy magyarorszagon az emberek eloszor irjak le a csaladnevuket, utana az utonevuket, es hogy a Torok Marian azert rajta hagyhatja a pontokat, mmint az ekezeteket, attol mert itt nincs..

Szoval ezek utan mar nem mentunk varost nezni, mondvan, hogy azt majd egy masik nap.. Este pedig Luísa osztalytarsam szulinapjat unnepletuk egy sushi barban, ami igencsak jol sikerult.. Ennek persze koze sincs az elfogyasztott caipirinha mennyisegehez.. =)

A hetvegi kirandulasrol kesobb kiderult, hogy tulajdonkeppen a templomi gyerekkorus es azt azt kisero hangszeres kolykok kirandulasa volt, amire mindket is meginvitaltak. Jottek velunk felnottek is kb 6an, de ok nemcsak felnottek voltak, hanem szulok is, azert fontos a pontositas, mert felnott koru emberek a 'gyerekkorusban' is voltak.. No szoval reggel buszra ultunk, elindultunk egy masik varosba, aminek mindig elfelejtem a nevet, ott megalltunk egy bevasarlo kozpontban, ahol vettem magamnak par elmaradt szulinapi ajandekot, ezutan itt megebedeltunk.. A szallas a varostol kb 30 percre volt, egy kis epulet az egyhaz tulajdonaban, a felso szinten egy helyiseggel, amit misek tartasa hasznaltak, az also szinten pedig konyha, es 3 szoba, egy kozos helyiseg, furdoszoba.. A hely tovabbi leirasara nem forditanek idot, pedig lehet, h erdemes lenne.. eleg annyi, hogy azt hittem, engem mar semmilyen meglepetes nem erhet a szallast illetoen, hiszen a Toth Zoli-fele kirandulasok (amiket hozzateszem nagyon szerettem) megedzettek kellokeppen, de ismet csalodnom kellett.. Nem is a szallas milyensegevel, hanem a hely nagysagaval voltak problemak, de midnegy.. egy ejszaka.. terden allva is..

Delutan elindultunk a kornyeken levo hazakba, meginvitalni az embereket az esti misere, amit a mi kis csapatunk prezentalt az epuletunk felso szintjen. A szallasunk egy favella szelen volt, ami a leg lepusztultabb kornyezetet jelenti, olyan hazakban laknak az emberek, amiben mi el sem tudnank kepzelni.. Par kepet tettem myvipre, igen, majd ide is megprobalok feltenni valahogy.. Este a mise jol sikerult, mindenki enekelte a kozos dalokat, az egyik felnott (tenyleg felnott) perdikalt is valamit, aztan este meg jaccottunk, tabortuzeltunk, gitaroztunk, enekeltunk.. egyket dalt mar en is tudok, de mire hazamegyek, az osszes menni fog megigerem..

Ja es mindig volt glutenmentes kajam, volt egy neni a konyhan, aki ugyancsak liszterzekeny volt, de azt mondta, hogy nagyon sokat imadkozott, es Isten meghallgatta ot, ezert harom honap mulva ehet ujra mindent.. Es most sem a vallast nem akarom kinevetni, sem a nenit nem akarom megbantani, sem az orvost nem akarom lehulyezni, aki ilyet kitalal, hogy egy liszterzekeny meggyogyul, de megiscsak hat no! Meg ha meggyogyult, akkor miert harom honap mulva?? miert nem most???? eztis felirom az elet nagy kerdesei koze, amiket nem ertek..

Masnap reggel ugyancsak mise, de ez inkabb hittan ora szeru volt, csoportokban beszelgettunk az aktualis temarol.. Egesz nap szabad programunk volt, este kellett csak osszeszednunk magunkat, hogy visszamenjunk a varosba, hogy az ottani templomban is eloadjak magukat a dalos madarkaink.. Ennel hosszabb miset meg az eletemben nem ultem vegig.. Emlekszem egyszer a mamaval elmentunk egy ejfeli misere, es mi meg nagyon kicsik voltunk, es tenyleg erolkodnom kellett, hogy nyitva tudjam tartani szemem, de meg az is rovidebbnek tunt, mint ez a mostani.. foleg akkor rossz ez, ha semmit nem ertesz abbol, amit a kover szakallas ember a podiumon allva nagy patosszal magyaraz.

Ezek utan buszra ultunk, hazajottunk, es ejszaka ketto orara mar agyban is voltam, szoval a mai nap suliba se mentem, es meg most is regeneralodok..

Most hogy igy elolvasom, nem tunik tul vidamnak amit irtam, pedig igazan jol ereztem magam, de megis valahogy egesz mas volt, mint amilyen otthon lett volna az en barataimmal, a mi felnotteinkkel, a magyarorszagi lepusztult szallasokon.. :)

No csak nem sikerult befejeznem a gepezest, mielott anyuakm hazaert, szoval most azt gondoljak, hogy reggel ota gep elott ulok, pedig kozben ketszer elmosogattam, ettem, kipakoltam a borondomet, felvettem a zoknit, hogy ne fazzon a labam, es Kellyt is ideengedtem, hogy beszlejen Karollal.

Jo ejt.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kiszsiraf.blog.hu/api/trackback/id/tr96676901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tyn 2008.09.23. 09:48:21

akkor tényleg nem ültél egész nap a gép előtt ... Csak 11-től fél kilencig minusz fél óra! :D

kiszsiraf 2008.09.25. 00:19:48

nem annyi volt, az eves, a ket mosogatas, az, hogy beszeltek Karollal legalabb egy orat.. sokkal tobb volt.. joejszakat, majd holnap irok ide is, hatha addig tortenik valami..
süti beállítások módosítása